Usturoiul de Copălău, marcă ratată de frica asocierii. „Le e teamă de CAP-uri“

0
137

De mai bine de 20 de ani, specialiștii în agricultură din județul Botoșani s-au străduit să transforme usturoiul din comuna Copălău într-o marcă națională certificată. Deși au fost făcute toate demersurile, întregul proces de certificare se izbește de refuzul localnicilor de a se asocia.

„Când spui Copălău, spui fără îndoială usturoi”, mărturisește un localnic din Copălău, o comună situată la 20 de kilometri de Botoșani, pe drumul național care duce în municipiul Iași, prin Hârlău și Târgu Frumos.

Iar spusele localnicului nu sunt doar laudă deșartă. Această comună cu puțin peste 2000 de locuitori este o „țară a usturoiului“, locul unde se spune că s-ar afla cel mai bun usturoi din România și totodată ținutul care a inspirat responsabilii de la Ministerul Agriculturii în elaborarea unui program național de sprijin, aflat și acum în vigoare.

https://adevarul.ro/stiri-locale/botosani/usturoiul-de-copalau-marca-ratata-de-frica-2278990.html

Lasă un răspuns